Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Review: A.A Bondy - Believers


























  Μοναχικές στιγμές έχουμε όλοι,είτε είναι από επιλογή είτε αναπόφευκτες.Ακόμα και αυτές όμως  είθισται να συνοδεύονται από μουσικά στιγμιότυπα και το Believers θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το ιδανικό τους soundtrack .

 Ο Α.Α Bondy ( γεννημένος στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών ) άφησε το 2003 τα φωνητικά και τα grunge riffs των Verbena και αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική καριέρα,κάνοντας και μια μεγάλη ηχητική και μουσική στροφή,αφού στράφηκε σε ακουστικές και folk rock συνθέσεις.

 Το Believers είναι η τρίτη του προσωπική δουλειά και θέλει την ανάλογη προσοχή για να εκτιμηθεί,ειδάλλως μια επιπόλαιη πρώτη ακρόαση μπορεί να το χαρακτηρίσει επιεικώς αδιάφορο.Πρόκειται για έναν "βραδύκαυστο" δίσκο, με μια δυσδιάκριτη γοητεία, που πρέπει να βρει τον ακροατή στην κατάλληλη "εύθραυστη" διάθεση για να τον νοιώσει και να εκτυλιχτεί .

 Τα κομμάτια του είναι κυρίως ακουστικά με όμορφες και λιτές αρμονίες, slow tempo , και χαρακτηρίζονται από απλές δομές που μπορούν ψυχρά να θεωρηθούν συμβατικές.Οι κιθάρες κυριεύονται από ξεθωριασμένες μελωδίες και το rythm section από έναν νωθρό,υπνωτικό αλλά συνάμα σαγηνευτικό ρυθμό,ακόμα και στα δύο uptempo τραγούδια "The heart is willing" και "The twist".

 Όλα όμως ανεξαιρέτως ξεχειλίζουν από συναισθήματα και ο Bondy τα ερμηνεύει με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεγυμνώσει τη μελαγχολία,τη θλίψη ,τη νοσταλγία αλλά και τον διάχυτο ερωτισμό που κρύβουν οι στίχοι τους.

 Το Believers είναι ένας δίσκος που βρίσκει (εντέλει) τον τρόπο να αναμοχλεύει αναμνήσεις και να τις φέρνει στην επιφάνεια αρκεί να τον απομονώσουμε και να αφεθούμε στην γκρίζα ομορφιά του που απεικονίζεται παραστατικά στο εξώφυλλο του .                                                                                      
                                                                                                                                                                           
                                                                                                                                 8/10


Τ.S.N. Picks: The twist,Scenes from a circus,Drmz







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου