Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Daydreamin: Anathema - "Springfield" (The Optimist, 2017)

Περιμένοντας το 13ο "παιδί": Στις 9 Ιουνίου περιμένουμε λοιπόν το νέο full-length album των πολυαγαπημένων Βρετανών και μέχρις στιγμής μαθαίνουμε ωραία πραγματάκια για το... "can't wait" της ιστορίας. Ο δίσκος θα ονομάζεται "The Optimist" και θα κυκλοφορήσει από την Kscope. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι πως το album θα είναι concept και θα συνεχίζει από εκεί που τελειώνει το πανέμορφο "A Fine Day To Exit" (2001). Το tracklisting είναι το εξής:
01. 32.63N 117.14W, 02. Leaving It Behind, 03. Endless Ways, 04. The Optimist, 05. San Francisco,
06. Springfield, 07. Ghosts, 08. Can't Let Go, 09. Close Your Eyes, 11. Wildfires, 12. Back To The Start
Ο παράξενος τίτλος του εναρκτήριου κομματιού είναι ουσιαστικά οι συντεταγμένες της παραλίας που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του A Fine Day To Exit!

Το "Springfield" τώρα, είναι ουσιαστικά ένα Post-Rock κομμάτι με ελάχιστους στίχους, ερμηνευμένους από την Lee Douglas. Πανέμορφη ατμόσφαιρα, μελαγχολικές μελωδίες που σε ηρεμούν και σε ταξιδεύουν. Είναι ένα κομμάτι με υπογραφή Anathema που θα μας κρατήσει όμορφη συντροφιά, μέχρι να ακούσουμε και τα υπόλοιπα καλούδια του The Optimist. Φυσικά και περιμένουμε με αγωνία, τι ερωτήσεις είναι αυτές.

Υπενθυμίζουμε πως οι Anathema θα μας επισκεφτούν στις 2 Ιουλίου στο Terra Vibe, στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας του Rockwave Festival.

The Band:
Anathema (Liverpool, UK)
Line Up: Vincent Cavanagh (vocals, vocoder, guitar, bass, keyboards, programming), Danny Cavanagh (guitar, bass, keyboards, vocals), John Douglas (drums), Jamie Cavanagh (bass guitar), Lee Douglas (vocals), Daniel Cardoso (drums, keyboards)
The Track: "Springfield"
The Album: The Optimist (2017)
The Sound: Atmospheric rock, Melancholic, Progressive rock, Alternative rock
And Says...


How did I get here?
I don't belong here

How did I get here?
I don't belong here






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου