Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Daydreamin: Chris Cornell - "Nothing Compares 2 U" (Prince Cover, Live Accoustic 2015)

R.I.P. Chris: Θλίψη. Όταν φεύγει τόσο νέος, ένας καλλιτέχνης που έχει χαρίσει τόσα πολλά στη Rock μουσική, μία τόσο σπάνια φωνή, αυτό είναι το μόνο συναίσθημα που ταιριάζει στο σημερινό μαντάτο της ημέρας. Ο γεννημένος στις 20 Ιουλίου του 1964 Christopher John Boyle, ή όπως τον αγαπήσαμε, Chris Cornell, βρέθηκε νεκρός σήμερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, στο Detroit. Λίγες ώρες πριν είχε συμπληρώσει με τους Soundgarden το τελευταίο, όπως έμελλε, live set της ζωής του.

Grunge: Θα τον θυμόμαστε σίγουρα σαν έναν από τους πρωτοστάτες του Grunge, του επιδραστικότερου (μουσικού) κινήματος των 90s. Γύρω στα τέλη του 80 θα σχηματιστούν στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών οι Soundgarden, οι οποίοι με τον Cornell στη μια κιθάρα και τα φωνητικά, θα κυκλοφορήσουν δύο δίσκους-μνημεία της Rock. Το Badmotorfinger του 1991 και το Superunknown του 1994 θα τους εκτινάξει. Μαζί με τους Nirvana, τους Alice In Chains, τους Pearl Jam θα αναγκάσουν τους πάντες να μιλούν για τη μουσική σκηνή του Seattle. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία. Το 1997 θα διαλυθούν και το 2001 ο Chris θα σχηματίσει με τον Tom Morello των Rage Against The Machine τους Audioslave. Θα κυκλοφορήσουν τρεις δίσκους με σημαντικότερο το ομότιτλο ντεμπούτο του 2002. Στην καριέρα του έχει επίσης να προσθέσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους, με κορυφαίο το εκπληκτικό Euphoria Morning του 1999, ενώ πολύ σημαντικός δίσκος θεωρείται και αυτός του Side Project,  Temple Of The Dog, που σχημάτισε το 1990 και με τους οποίους κυκλοφόρησε το 1991, το θρυλικό πλέον ομώνυμο album. Το 2010 οι Soundgarden θα επανενωθούν και θα κυκλοφορήσουν το αξιοπρεπέστατο King Animal το 2012.

Η είδηση του χαμού του ήταν ξαφνική και σοκαριστική. Δεν έχουμε παρά να τον τιμήσουμε σήμερα με μία υπέροχη ακουστική εκτέλεση του, στο "Nothing Compares 2 U", που έχει γράψει ένας ακόμη πολύ σπουδαίος της μουσικής, που επίσης χάθηκε πρόσφατα. Φυσικά μιλάμε για τον αξεπέραστο  Prince. Το "Nothing Compares 2 U", το ταυτίσαμε με τη μοναδική ερμηνεία της  Sinéad O'Connor τη δεκαετία του 1990, ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε πως το κομμάτι γράφτηκε πίσω το 1985, από τον Prince, για το δίσκο του τότε Side Project του, The Family.

Καλό Ταξίδι στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Chris Cornell.


The Artist: Chris Cornell (Seattle, US)
The track: Nothing Compares 2 U (Prince Cover)
The Album: (first released) The Family Band (1985)
And Says....

It's been seven hours and fifteen days
Since u took your love away
I go out every night and sleep all day
Since u took your love away

Since u been gone I can do whatever I want
I can see whomever I choose
I can eat my dinner in a fancy restaurant
But nothing
I said nothing can take away these blues

`Cause nothing compares
Nothing compares 2 u

It's been so lonely without u here
Like a bird without a song
Nothing can stop these lonely tears from falling
Tell me baby where did I go wrong

I could put my arms around every boy I see
But they'd only remind me of you
I went to the doctor and guess what he told me
Guess what he told me
He said, "Girl, you better try to have fun no matter what you do."
But he's a fool

`Cause nothing compares
Nothing compares 2 u

All the flowers that u planted, mama
In the back yard
All died when u went away
I know that living with u baby was sometimes hard
But I'm willing to give it another try

Nothing compares
Nothing compares 2 u
Nothing compares
Nothing compares 2 u
Nothing compares
Nothing compares 2 u



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου