Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Daydreamin: The Kills - "The Last Goodbye" (Blood Pressures, 2011)

Alison λέμε και κλαίμε: Η πρώτη μέρα του φετινού Ejekt Festival πλησιάζει και έχουμε ήδη αναφερθεί με ενθουσιασμό (Κλικ) στο φετινό μεγάλο μπαμ, που δεν είναι άλλοι φυσικά από τους The Killers. Δεν ξέρω πόσο υπερβολικό θα ακουστεί, αλλά η προσθήκη των The Kills ως δεύτερο όνομα την ίδια ημέρα,  έκανε στα αυτιά μου επίσης μεγάλο "κρότο", σιγουρεύοντας το "θα είμαι και εγώ εκεί" της υπόθεσης. Άλλωστε θα είναι και για τους Λονδρέζους η παρθενική εμφάνιση στη χώρα μας και μακάρι να βγω ψεύτης, η (συναυλιακή) λογική λέει πως δε θα έχουμε και πολλές ευκαιρίες να τους ξαναδούμε στα μέρη μας.

Duo Since 2000: Η "συνένωση" της σαγηνευτικής Alison Mosshart με τον Jamie Hince έγινε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και το 2001 έκαναν αμέσως μεγάλη αίσθηση με το ντεμπούτο full length album "Keep On Your Mean Side", με τα τραγούδια τους να κινούνται στο Indie rock, έχοντας όμως μία σφραγίδα έντονης garage αισθητικής. Η φιγούρα της Alison απογείωσε τη μπάντα που έμεινε συνεπής όλα αυτά τα χρόνια στο στίγμα της και κυκλοφόρησε μέχρι και πέρσι τέσσερις ακόμη δίσκους. To 2005 επιβεβαιώνουν πως ήρθαν για να μείνουν με τον "Now Wow", αλλά καταφέρνουν να βγάλουν τους ίσως δύο καλύτερους δίσκους τους μετέπειτα, με τα "Midnight Boom" (2008) και "Blood Pressures" (2011). Τελευταία δουλεία το περσινό Ash & Ice που είναι ίσως η πιο μέτρια δουλειά τους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν έχει και κάποιες πολύ καλές στιγμές.

Το "Blood Pressures" είχε πολλές κομματάρες και θυμάμαι πως όταν  πριν κάποια χρόνια ο δίσκος είχε για καιρό μόνιμη θέση στο mp3 player, για έναν ανεξήγητο λόγο το "The last Goodbye" δεν ήταν στα τραγούδια που έπαιζαν στο repeat. Λίγα χρόνια μετά, το video clip με την ... αναμαλλιασμένη Alison και το υπέροχο ασπρόμαυρο πορτραίτο της, έχει σίγουρα κατατάξει αυτήν την υπέροχη ερωτική μπαλάντα στα ομορφότερα κομμάτια της δισκογραφίας τους.

Ραντεβού λοιπόν στις 24 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, όπου θα τούς απολαύσουμε μαζί με τους The Killers, Circa Waves και Deaf Radio, στα πλαίσια της πρώτης ημέρας του Ejekt Festival 2017.

Τα εισιτήρια βρίσκονται ακόμη προς προπώληση με την τιμή τους αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στα 50€ για την αρένα και 90€ VIP.

Σημεία προπώλησης: Viva.gr, Tickethour.com, Public, Γερμανός, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης




The Band: The Kills (London, UK)
Line-Up: Alison Mosshart (vocals, guitar), Jamie Hince (vocals, guitar, drums)
The Track: "The Last Goodbye"
The Album: Blood Pressures (2011)
The Sound: Indie Rock, Alternative Rock, Garage Rock
And Says...


It's the last goodbye I swear
I can't rely on a dime a day love that don't go anywhere
I learn to cry for someone else
I can't get by on an odds and ends love that don't ever match up
I heard all you said and I took it to heart

I won't forget I swear
I have no regrets for the past is behind me
Tomorrow reminds me just where

Can't quite see the end
How can I rely on my heart if I break it with my own two hands?
I heard all you said and I love you to death
I heard all you said don't say anything

It's the last goodbye I swear
I can't survive on a half-hearted love that will never be whole



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου